Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν χρήσιμες εμπειρίες σε σχέση με την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τις δράσεις ενθάρρυνσης και δικτύωσης σε εθνικό επίπεδο και τον ρόλο των Εθνικών Σημείων Επαφής, αλλά και πιο συγκεκριμένες πρακτικές σε σχέση με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την συνέργεια με τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα και την εθνική προετοιμασία για την υποβολή ολοκληρωμένων προγραμμάτων LIFE.
Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης κι η εκπρόσωπος της EASME (Εκτελεστικός Οργανισμός για Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις), Rosemarie Hingsamer, (βλέπε συνημμένο αρχείο) η οποία παρουσίασε τα στοιχεία μίας καλής πρότασης, αλλά και τα συχνά προβλήματα των προτάσεων LIFE. Επιπλέoν, τονίστηκε ο ρόλος των εθνικών σημείων επαφής για την εμπλοκή των φορέων χάραξης πολιτικής τόσο στο στάδιο της υλοποίησης των προγραμμάτων όσο και κατά την εν δυνάμει χρήση των αποτελεσμάτων τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες βρήκαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ζητήματα που έθεσε η συνάντηση και συμφώνησαν στην σημασία παρόμοιων ενεργειών για την αποφυγή λαθών και την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών.
Με βάση την τελευταία ενημέρωση από την EASME, η επόμενη ετήσια πρόσκληση υποβολής προγραμμάτων LIFE αναμένεται να λάβει χώρα τον προσεχή Μάιο.