Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE - Έργο LIFE Οικοδόμησης Δυναμικού

Πρόσκληση LIFE 2020: Έναρξη διαδικασίας υποβολής και νέα μέτρα

Ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2020, η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα LIFE για χρηματοδότηση έργων για τη διατήρηση της φύσης, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ακολουθούν πληροφορίες αναφορικά με τα νέα μέτρα λόγω του κορωνοϊού COVID-19 και τη διαδικασία υποβολής συνοπτικών υπομνημάτων-προτάσεων.

Νέα μέτρα:
Ο EASME (Εκτελεστικός Οργανισμός για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) έχει ήδη εισαγάγει τα ακόλουθα νέα μέτρα για τη μείωση του αντίκτυπου των περιορισμών που οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού.

Διαβάστε Περισσότερα

2020 LIFE factsheet

Please find attached the "Investing in a greener future” 2020 LIFE factsheet with key facts about funding opportunities and dates for applying.

Επικοινωνία με τους Εμπειρογνώμονες της Greek LIFE Task Force

Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του Κορωνοϊού COVID-19, οι Εμπειρογνώμονες της ομάδας μας Greek LIFE Task Force μένουν σπίτι, εργάζονται πλήρως λειτουργικά και βρίσκονται στη διάθεσή σας μέσω τηλεφώνου και e-mail για παροχή ενημέρωσης, συμβουλευτικής και υποστήριξης.

Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνίας μας:

Διαβάστε Περισσότερα

Στοχευμένη διαβούλευση για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE έως τις 27 Απριλίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τη διαβούλευση για τις λεπτομέρειες της μελλοντικής εφαρμογής του Προγράμματος LIFE με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων μέσω ενός online ερωτηματολογίου. Οι γενικοί στόχοι του Προγράμματος LIFE μετά το 2020 έχουν προσωρινά συμφωνηθεί και ο στόχος είναι πλέον να καταρτιστεί το πρώτο Πολυετές Πρόγραμμα Εργασίας που καλύπτει την περίοδο 2021-2024. Τα ευρήματα της διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη κατά την προετοιμασία του Πολυετούς Προγράμματος Εργασίας για το LIFE.

Για το σκοπό αυτό, η στοχευμένη διαβούλευση για το μέλλον του Προγράμματος LIFE είναι πλέον ανοικτή και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και οργανώσεις καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Targeted_Consultation_LIFE-2021-2027 και θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 27 Απριλίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Αναστολή λειτουργίας Πράσινου Ταμείου την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Στο πλαίσιο εξασφάλισης ετοιμότητας και προληπτικών δράσεων για τον περιορισμό διάδοσης Κορωνοϊού COVID-19, θεωρώντας ότι η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων, επισκεπτών, αλλά και των πολιτών της περιοχής που δραστηριοποιούμαστε έχει ύψιστη προτεραιότητα την Παρασκευή 13/3/2020 το Πράσινο Ταμείο θα παραμείνει κλειστό λόγω ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ – ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑΣ που θα υλοποιηθεί στην Βίλα Καζούλη, για καθαρά προληπτικούς λόγους. Από την Δευτέρα 16/3/2020 το Πράσινο Ταμείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Η ΕΕ επενδύει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ σε νέα έργα του προγράμματος LIFE για την προώθηση μιας πράσινης και κλιματικά ουδέτερης Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα επένδυση ύψους 101,2 εκατ. ευρώ για τα πιο πρόσφατα έργα στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και τη δράση για το κλίμα. Η χρηματοδότηση θα στηρίξει 10 έργα μεγάλης κλίμακας για το περιβάλλον και το κλίμα σε εννέα κράτη μέλη, τα οποία θα βοηθήσουν την Ευρώπη να μεταβεί σε μια βιώσιμη οικονομία και στην κλιματική ουδετερότητα. Τα έργα αυτά βρίσκονται στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Λετονία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.

Διαβάστε Περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE και Ευκαιρίες Συγχρηματοδότησης με άξονα το Περιβάλλον και την καινοτομία

Ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό έργο LIFE οικοδόμησης δυναμικού “Greek LIFE Task Force” του Πράσινου Ταμείου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σας προσκαλεί στο σεμινάριο που διοργανώνει για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα LIFE τη Δευτέρα 17.02.20 και ώρα 16.00 στα γραφεία του ΣΕΒΕ, Πλατεία Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη, αίθουσα συνεδριάσεων, 4ο όρ.

Το Πρόγραμμα LIFE αποτελεί το χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Στόχος του LIFE είναι να συμβάλλει στην εφαρμογή, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής και κλιματικής πολιτικής και νομοθεσίας μέσω της συγχρηματοδότησης έργων με προστιθέμενη αξία για την Ευρώπη.

Ο σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η ενημέρωσή σας για τις ευκαιρίες συγχρηματοδότησης που προσφέρει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE, στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, που έχουν εμπορικό ή μη χαρακτήρα και προστιθέμενη αξία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αποτέλεσμα αυτής της δράσης στοχεύουμε να αποτελέσει η επιτυχημένη συμμετοχή μελών του ΣΕΒΕ σε Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα LIFE, αξιοποιώντας το δυναμικό καινοτομίας τους, επωφελούμενα από τις δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες που μπορεί να τους παρέχει η Greek LIFE Task Force στο πλαίσιο της λειτουργίας της.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σας. Το σεμινάριο παρέχεται αποκλειστικά στα Μέλη του ΣΕΒΕ και είναι δωρεάν.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της Greek LIFE Task Force για το 2020

Το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE ανακοινώνουν το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Ενημέρωσης και Θεματικών Εκδηλώσεων για το Πρόγραμμα LIFE στην Ελλάδα το 2020.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις ενημέρωσης θα διεξαχθούν σε 3 πόλεις της Ελλάδας,  (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα), στο πλαίσιο υποστήριξης και συμβουλευτικής των δυνητικών δικαιούχων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, ενώ οι θεματικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και θα επικεντρωθούν στη δικτύωση, την ανταλλαγή εμπειριών, τη διάχυση αποτελεσμάτων έργων LIFE και την περαιτέρω αξιοποίησή τους και μεταφορά σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Ακολουθεί η λίστα εκδηλώσεων:

Διαβάστε Περισσότερα

Κύκλος Σεμιναρίων Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE / Υποπρογράμματα Περιβάλλον/Δράση για το Κλίμα - 20/01/20, 19/02/20, 23/03/20 - Αθήνα

Το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE διοργανώνουν Κύκλο Σεμιναρίων Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE – Υποπρογράμματα Περιβάλλον/Δράση για το Κλίμα, στις εξής διαδοχικές ημερομηνίες: 20 Ιανουαρίου, 19 Φεβρουαρίου και 23 Μαρτίου 2020. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πράσινου Ταμείου, στο πλαίσιο υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενίσχυσης των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος LIFE και θα επικεντρωθούν στη συγγραφή προτάσεων LIFE.

Ειδικότερα, η υλοποίηση των σεμιναρίων αφορά και στα δυο υπο-προγράμματα, Περιβάλλον και Δράση για το Κλίμα. Κατά τη διάρκειά τους, θα γίνει διαδραστική παρουσίαση και εκπαίδευση στα βασικά ζητήματα σύλληψης ιδέας, εντοπισμού προβλήματος, δημιουργίας δράσεων, ανάπτυξης προστιθέμενης αξίας και επιμέτρησης αντίκτυπου και αποτελέσματος του έργου. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να δουλέψουν σταδιακά την ιδέα τους και τις πτυχές της πρότασης και να είναι έτοιμοι να συντάξουν την πρότασή τους με την ολοκλήρωση του κύκλου των τριών σεμιναρίων.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση LIFE 2020 - Έναρξη και ενδεικτικές ημερομηνίες

Στις 2 Απριλίου 2020 αναμένεται να ξεκινήσει ο τελευταίος γύρος Προσκλήσεων LIFE υπό το τρέχον Πολυετές Πρόγραμμα Εργασίας. 

Παρακάτω θα βρείτε τις ενδεικτικές ημερομηνίες για τα παραδοσιακά έργα στο πλαίσιο της Πρόσκλησης LIFE 2020.

Διαβάστε Περισσότερα